Brasovul, al şaselea centru din ţara in care bolnavii cu afecţiuni oncologice vor putea efectua gratuit PET-CT

0
221

Braşovul a devenit cel de-al şaselea centru din ţara in care bolnavii cu afecţiuni oncologice vor putea efectua gratuit investigaţia PET-CT, in urma incheierii, la sfarşitul anului trecut, a unui contract intre Casa de Asigurari de Sanatate Braşov şi o clinica privata.
„Investigaţia PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica şi localiza modificarile maligne din intregul organism se acorda gratuit, prin decontare de la Fondul Naţional Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (…). Investigaţia se acorda gratuit in cadrul subprogramului de monitorizare a involuţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice. Prin incheierea acestui contract, Braşovul devine al şaselea centru in care se poate efectua aceasta investigaţie”, a explicat, pentru Agerpres directorul executiv al CAS Braşov, Anca Daisa.
Conform lui Daisa, preţul unei asemenea investigaţii, „pe piaţa”, este de aproximativ 1.000 de euro.
„Pentru pacienţii din Braşov şi judeţele invecinate este un mare caştig, noi gandindu-ne la asiguraţii noştri care au nevoie de aceasta investigaţie care, pana in prezent, nu se putea efectua intr-un centru din Braşov. Trebuie sa ne gandim ca vor fi deservite nu doar imprejurimile Braşovului, ci şi judeţele din regiunea noastra – respectiv Covasna, Harghita, probabil Prahova, Sibiul şi chiar Mureşul”, a afirmat directorul executiv al CAS Braşov.

Articolul precedentProf. dr. Coriu: In Romania nu exista registre cu numarul romanilor care au boli hematologice
Articolul următorInteligenţa artificiala poate permite o analiza „aproape in timp real” a unei tumori cerebrale in timpul unei intervenţii chirurgicale