BOR: Suntem pe drumul ieşirii din pandemie. Aceşti oameni sceptici vor înţelege că vaccinul nu-ţi face rău

0
37

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a declarat că în acest moment ne aflăm pe drumul ieșirii din pandemie și că, într-un final, și oamenii sceptici vor înţelege că vaccinul este benefic.

”Suntem pe drumul ieşirii din pandemie şi cred că până la urmă aceşti oameni sceptici vor înţelege că vaccinul nu-ţi face rău şi că trebuie să te sfătuieşti cu medicul în privinţa profilului tău medical. E firesc să faci asta, aşa am făcut şi eu. Când optăm pentru un act care are legătură cu sănătatea noastră, optăm într-un mod responsabil, care presupune o informare. Nu poţi să spui că eşti un om responsabil dacă alegi să rămâi dezinformat”, a declarat Bănescu la un post de televiziune.

Totodată, reprezentantul BOR a subliniat că vaccinul anti-COVID-19 este un act medical și nu trebuie comparat cu Sfânta Împărtășanie și că afirmațiile celor care spun că ”nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic şi cel mai bun este Sfânta Împărtăşanie” au dus la o demobilizare a oamenilor în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Ad in title

”Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declaraţi zgomotos antivaccinişti din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic şi cel mai bun este Sfânta Împărtăşanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtăşanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viaţa noastră, a creştinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul şi sângele lui Cristos, cu un vaccin. Mi se pare că aceşti oameni nu doar că se înşală profund, dar comit, fără să-şi dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spaţiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelenţă spiritual, amestecându-le şi trăgând concluzia, tu, ca înţelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice şi că nu ai nevoie de nimic altceva. (…) Mi se pare că un astfel de mesaj a demobilizat pe foarte mulţi oameni credincioşi, a fracturat un dialog firesc, fie el şi mental, între oamenii credincioşi şi oamenii dintr-o sferă ştiinţifică. Acest conflict este fals. Nu există conflict real între credinţă şi ştiinţă”, a mai precizat Bănescu la Digi 24.

Articolul precedentDr. Țincu: Mulți nu au apucat să se imunizeze. Pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului
Articolul următorUNICEF îndeamnă statele lumii să acorde sprijin Indiei