Bolnavii de COVID-19 din Franța sunt sfătuiți să nu interacționeze cu pisicile de companie pentru a nu le infecta

0
81

Un prim caz recenzat în Franţa al unei pisici infectate cu COVID-19, cel mai probabil de la stăpânii ei, i-a făcut pe cercetători să le ceară bolnavilor de coronavirus să-şi limiteze contactele cu felinele lor pentru a le proteja.

Şcoala Naţională de Medicină Veterinară din Alfort (EnvA) îi sfătuieşte sâmbătă, într-un comunicat, pe proprietarii care au fost bolnavi de coronavirus şi care au pisici să limiteze contactele cu ele, să-şi pună mască atunci când se află în preajma lor şi să se spele pe mâini înainte de a le mângâia, informează sâmbătă EFE citată de Agerpres.

Unităţile de virologie din cadrul EnvA, Agenţiei Naţionale de Siguranţă Sanitară a Alimentelor, Mediului Înconjurător şi Muncii (Anses) şi Institutului Naţional pentru Cercetări în Agronomie (INRAE), în asociere cu Institutul Pasteur, au detectat o pisică în apropiere de Paris care a fost testată pozitiv la coronavirus.

Ad in title

Animalul, care prezenta simptome clinice de ordin respirator şi digestiv, este al patrulea caz de acest tip recenzat la nivel mondial, iar concluzia specialiştilor a fost că „cel mai probabil a fost infectată de stăpânii ei”.

Articolul precedentRezidențiat 2020: Modificări ale tematicilor și bibliografiilor la domeniile medicină dentară și farmacie
Articolul următorNelu Tătaru: Nu vreau să ne gândim la relaxare; depinde cum gestionăm aceste zile