Bolile psihice – de 10 ori mai scumpe

0
178

Guvernul Tariceanu a hotarat in luna decembrie cresterea taxei de spitalizare pentru bolnavii psihici. Desi calculele au fost facute in functie de veniturile romanilor din 2003, taxa pentru ingrijirea unui bolnav cu probleme psihice va fi de zece ori mai mare incepand cu luna aceasta.

O pensionara de 56 de ani , Marusia Bologan, pentru a-i putea asigura ingrijiri corespunzatoare intr-un Spital de psihiatrie in continuare mame in varsta de 86 de ani, va trebui sa plateasca de zece ori mai mult, decat in lunile precedente, cand platea 170 lei. Batrana sufera de mai bine de zece ani de Alzheimer, fapt pentru care ingrijirea ei intr-un centru specializat se impune.

Decizia Guvernului Tariceanu, din luna decembrie, a mai stabilit, ca persoanele al caror venit depaseste suma de 230 lei pe membru de familie, vor suporta an intregime costurile aferente spitalizarii. Vestea buna este aceea ca vor exista si costuri acoperite de minister, pentru cei cu handicap de gradul 6 dar si pentru persoanele al caror venit nu depaseste 105 lei pe membru de familie .

Articolul precedentMedicii pensionari vor putea lucra in spitalele de stat
Articolul următorAntipsihoticele pentru Alzheimer cresc riscul de moarte prematura