Bistrița: Zeci de pacienți mușcați de căpușe

0
189
sursa foto catena

60 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns, în ultimele două luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa, pentru a primi îngrijiri, din care 27 au fost copii, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Camelia Strungari. Dintre acestea, trei cazuri au fost diagnosticate cu boala Lyme.

„De la începutul primăverii şi până în prezent, 56 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru a primi îngrijiri şi asistenţă medicală. Este vorba despre 29 de adulţi, dintre care 8 au fost transferaţi din UPU la Secţia Boli Infecţioase pentru tratament profilactic, şi despre 27 de copii, dintre care 4 au fost transferaţi din UPU Pediatrie la Secţia Boli Infecţioase. S-au înregistrat şi trei cazuri de pacienţi (doi adulţi şi un copil) diagnosticaţi cu boală Lyme, care se transmite prin muşcătura de căpuşă, care au fost trataţi în cursul acestui an la Secţia Boli Infecţioase”, a transmis SCJU Bistriţa.

Prezentarea la un consult medical este deosebit de important dacă, în urma unei muşcături de căpuşă, apar erupţii de orice tip pe piele, dacă zona cu muşcătura pare infectată sau dacă apar simptome precum febra, durerea de cap, oboseala, gât sau spate înţepenit, durere de muşchi sau de articulaţii.

Articolul precedentFederația Sanitas anunță acțiuni de protest în perioada imediat următoare. Care sunt revendicările
Articolul următorCNAS: Proiect de lege care prevede plata contribuţiei clawback de 15% pentru toate medicamentele generice, adoptat de Guvern