Bilanțuri record ale cazurilor noi de COVID-19 în tot mai multe țări

0
230

Rusia a raportat vineri 9.412 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic după data de 23 mai, numărul total al infectărilor la nivel naţional ajungând la 1.194.643.

Autorităţile au declarat că 186 de persoane au murit la nivel naţional în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor ajungând la 21.077. Rusia ocupă locul patru în lume în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu COVID-19, după SUA, India şi Brazilia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Autorităţile ruse au avertizat cetăţenii că, dacă nu vor să fie reimpuse restricţiile din primăvara trecută, cu izolare generală şi reducere a deplasărilor, atunci trebuie să respecte conştiincioşi „toate exigenţele sanitare”.

Numărul cazurilor de COVID-19 din India a crescut la 6,39 milioane după ce au fost raportate 81.484 de noi infectări în ultimele 24 de ore, în timp ce decesele asociate se apropie de pragul de 100.000, potrivit datelor oferite vineri de Ministerul Sănătăţii.

Numărul deceselor provocate în urma infectării cu noul coronavirus a crescut cu 1.095 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 99.773, a precizat ministerul. Ţara din Asia de Sud este a doua după Statele Unite în ceea ce priveşte numărul contagierilor, urmată de Brazilia.

Italia a înregistrat 2.548 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, fiind pentru prima dată după luna aprilie când bilanţul zilnic depăşeşte pragul de 2.000 de contagieri.

În acelaşi interval de 24 de ore, numărul deceselor a fost de 24, faţă de 19 în ziua precedentă, cu mult mai puţine decât la vârful epidemic înregistrat în Italia în lunile martie şi aprilie.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că va cere parlamentului să prelungească până la sfârşitul lui ianuarie 2021 starea de urgenţă, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie.

Israelul a înregistrat un nou record de contagieri zilnice cu COVID-19, aproape 9.000 de cazuri, în pofida izolării decretate la nivel naţional în urmă cu aproape două săptămâni. Ministerul Sănătăţii a anunţat joi cea mai înaltă cifră de contagieri în ultimele 24 de ore, 8.919, după realizarea a peste 68.000 de teste, relatează EFE.

Numărul deceselor a crescut deja la 1.571, dintre care o treime s-au înregistrat în ultima lună.

Cabinetul de criză pentru gestionarea pandemiei a decis miercuri să prelungească starea de izolare până la 14 octombrie, iar premierul Netanyahu a avertizat că unele dintre restricţii ar putea fi prelungite timp de mai multe luni, „inclusiv un an”.

Numărul persoanelor diagnosticate cu maladia COVID-19 a atins un nou record în Iran, cu 3.825 de cazuri înregistrate în ultimele 24 ore – o nouă infectare se produce la fiecare 23 de secunde -, potrivit statisticilor oficiale publicate joi de Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează AFP şi DPA.

Tot în ultimele 24 de ore, Iranul a confirmat 211 de decese asociate maladiei COVID-19, ceea ce înseamnă că o persoană diagnosticată cu noul coronavirus moare în această ţară la fiecare şapte minute.

Experţii în sănătate au cerut reintroducerea imediată a măsurilor de izolare a populaţiei la domiciliu pentru a stopa această creştere a numărului de infectări, însă preşedintele Hassan Rohani se opune unui astfel de demers din cauza crizei economice cu care se confruntă Iranul.

Articolul precedentRoma a introdus obligativitatea purtării măștii în exterior
Articolul următor10% dintre paturile ATI din unitățile sanitare bucureștene vor deveni paturi ATI COVID