Berlin: Măştile FFP2, obligatorii în multe locuri publice, de miercuri

0
9

Măşti de tip FFP2, cu un grad ridicat de protecţie, vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin începând de miercuri, a declarat, duminică, o purtătoare de cuvânt a Senatului berlinez, potrivit DPA.

Măştile de protecţie vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale, a adăugat aceasta.

Măştile chirugicale nu mai asigură o protecţie suficientă.

Germania se confruntă în prezent cu un al treilea val sever de infecţii cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului.

Autorităţile berlineze doresc să menţină câţiva paşi minori către relaxarea lockdownului naţional, înăsprind în acelaşi timp regulile care vizează testarea.

Rezidenţii capitalei germane au criticat deja pe reţelele de socializare noile regulile privind purtarea măştilor, unul dintre motivele de nemulţumire fiind preţul mai ridicat al măştilor de tip FFP2.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Experții recomandă vaccinarea și persoanelor care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2
Articolul următorVaccinarea anti-COVID-19 în România: 1.939.484 de persoane imunizate de la debutul campaniei