Benecol, o paine ideala si pentru diabetici

0
58

Prezenta la Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii Romane de Nutritie saluta ideea lansarii pe piata a produsului Dobrogea Benecol, painea care, dovedit clinic, reduce colesterolul.

a€œToata lumea stie despre colesterol si doreste sa si-l pastreze in limite, iar orice lucru care ne ajuta sa fim mai sanatosi este de salutat”, a declarat, pentru SanatateaTV, prof. dr. Mariana Graur. Domnia sa a mai precizat ca painea reprezinta baza piramidei alimentatiei si de aceea este foarte important ca painea Dobrogea Benecol sa fie una de calitate, a spus prof. dr. Mariana Graur.

Potrivit prof. dr. Mariana Graur, contrar a ceea ce se spune, cu cat o paine este mai alba, cu atat este mai putin indicata pentru sanatate, iar daca unei paini integrale (negre) i se pot adauga diverse ingrediente, ea capata o calitate functionala, pe langa cea nutritiva, a declarat prof. dr. Mariana Graur.

Şi bolnavii de diabet pot sa consume o paine intermediara sau neagra, in conditiile in care se monitorizeaza in mod constant glicemia, a spus prof. dr. Mariana Graur. a€œConsumand o paine intermediara sau neagra, bolnavii de diabet, vor beneficia de un produs functional”, a mai adaugat prof. dr. Mariana Graur.

Articolul precedentInca un bebelus ars la Maternitatea Giulesti a murit
Articolul următorSteatohepatita non-alcoolica, prima boala nou descrisa a secolului XXI