Belgia închide cafenelele și restaurantele pentru patru săptămâni

0
47

Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia timp de patru săptămâni şi vor fi impuse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05.00 dimineaţa pentru a opri răspândirea coronavirusului care este ”în creştere”, a anunţat premierul Alexander De Croo, după o reuniune de criză a guvernului.

”Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, sunt în creştere (…) este o creştere exponenţială”, a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de pandemie (peste 10.300 de morţi).

Pentru a evita agravarea situaţiei, el a anunţat o serie de noi restricţii privind viaţa socială, dintre care cea mai spectaculoasă este închiderea totală a sectorului HoReCa (restaurante şi cafenele) timp de patru săptămâni. O evaluare a măsurilor va avea loc la jumătatea perioadei, a precizat De Croo, menţionând că va exista sprijin economic din partea autorităţilor publice, relatează AFP, citată de Agerpres.

Până acum, închiderea cafenelelor viza doar regiunea Bruxelles-ului şi măsura dura până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura se extinde la întreaga ţară şi vizează de asemenea restaurantele, ceea ce oficialii din industrie consideră că este un ”dezastru”.

Articolul precedentPrefectul Bucureştiului a anunțat că în capitală nu mai sunt locuri la ATI
Articolul următorAnisie: Inspectoratul Şcolar Bucureşti propune suspendarea cursurilor pentru 14 zile