Barbatul din Constanta, suspectat de Ebola, are malarie

0
19

Reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” au informat, in aceasta dimineata (n.r. 31 octombrie 2014), conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat in cursul noptii de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Conform specialistilor, in cazul acestui pacient s-a stabilit diagnosticul de malarie, se arata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii.

Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes” in stare critica, dar stabila in momentul de fata.

Ad in title

Reamintim ca in data de 30 noiembrie 2014 un barbat in varsta de 60 de ani din Constanta, marinar pe un vas care a tranzitat zona Nigeriei, suspect de Ebola, a fost transferat la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, din Capitala.

Barbatul prezinta febra mare si sangerari in urina, iar in decizia de a transfera pacientul de la Spitalul Judetean Constanta la Bucuresti s-a tinut cont de simptomele febrile si de faptul ca barbatul a fost in Nigeria.

„in decizia de a transfera pacientul la Institutul Matei Bals a contat in primul rand febra mare si in al doilea rand faptul ca aceasta a calatorit in Nigeria. insa trebuie mentionat faptul ca in Nigeria nu s-au mai inregistrat cazuri noi de Ebola din 16 septembrie. Suntem pregatiti sa primim pacientul si in cel mai scurt timp sa facem toate testele necesare”, preciza in data de 30 noiembrie 2014, pentru www.sanatateatv.ro, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”.

Totodata, managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals a subliniat faptul ca in momentul de fata Romania este pregatita sa faca fata cazurilor de Ebola.

Articolul precedentCampania de vaccinare antigripala, sezonul 2014-2015, va incepe in a doua jumatate a lunii noiembrie
Articolul următorMS propune demiterea managerului Maternitatii Ploiesti in cazul pacientei care a nascut in drum spre Bucuresti