Baciu (MS), despre transporturile vaccinului antiCOVID și câte persoane sunt implicate

0
475

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a exemplificat de câte transporturi este nevoie și câți oameni sunt implicați pentru ca serul anti-COVID-19 să ajungă în centrele de vaccinare, afirmând că „este o muncă extrem de grea, iar colegii noștri au o responsabilitate enormă și fac eforturi uriașe în fiecare zi”.

Andrei Baciu a dat exemplu zilei de vineri, când 87 de transporturi au plecat din centrele regionale către 30 de județe, 309 persoane fiind responsabile ca vaccinurile să ajungă în siguranță și la timp în centrele de vaccinare.

„V-ați întrebat vreodată cum ajunge serul anti-covid în centrele de vaccinare și câte persoane sunt în spatele acestui proces? Este o muncă extrem de grea, iar colegii noștri au o responsabilitate enormă și fac eforturi uriașe în fiecare zi. Un exemplu ar fi ziua de vineri, 5 martie. 87 de transporturi au plecat din centrele regionale către 30 de județe, 309 persoane fiind responsabile ca vaccinurile să ajungă în siguranță și la timp în centrele de vaccinare. Am centralizat câteva date din această săptămână. Iată cum arată cifrele:
01 martie – 86 transporturi,  22 județe, 386 persoane implicate
03 martie- 88 transporturi , 29 județe, 291 persoane implicate
05 martie – 87 transporturi, 30 județe, 309 persoane implicate.
Trebuie să vă precizez că în afară de persoanele menționate mai sus, sunt alte câteva mii care lucrează în depozitele regionale sau care transportă vaccinurile atunci când ele ajung în țara noastră. Sunt persoane din toate instituțiile implicate în lupta cu pandemia de Covid-19. Să vă gândiți mereu la acești oameni! Ei, la fel ca noi toți, își doresc să revină la viața de dinainte de pandemie”, a scris secretarul de stat, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentAccelerare a campaniei de vaccinare antiCOVID în Franța: 500.000 de persoane, imunizate în două zile
Articolul următorAlte peste 224.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în România