ISU Timiș: Autospecială de stingere cu echipaj, dislocată în curtea Spitalului „Victor Babeş”

0
131

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiş a dispus, miercuri, dislocarea temporară a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, la solicitarea managerului unităţii sanitare, Prof. dr. Cristian Oancea.

„În urma solicitării primite din partea Spitalului Victor Babeş din Timişoara, ISU Timiş a dispus dislocarea temporară a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent care va asigura intervenţiile din curtea spitalului. Autospeciala a fost dislocată astăzi, începând cu ora 16,00”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

„În această după-amiază, autospeciala de pompieri pe care am solicitat-o Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a ajuns la Spitalul Victor Babeș. Este vorba de o autospecială cu apă și spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari. Mașina de intervenție a colegilor de la ISU Banat, de la Detașamentul 1, va rămâne în curtea noastră, pregatită să intervină, dacă va fi cazul. Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol”, au transmis reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara.

„Am solicitat ISU şi la Prefectură o autospecială care să stea permanent în curtea spitalului, pentru că noi avem autorizaţie pe sistemul de incendiu, dar nu şi pe clădirea care este foarte veche. Am crescut capacitatea secţiei ATI de la 13 la 34 de paturi cu concentratoare de oxigen, aşa că presiunea pe sistemul electric este la cote înalte”, a afirmat, miercuri, Prof. dr. Cristian Oancea.

Articolul precedentGuvernul va prelungi cu 30 de zile starea de alertă în România. Anunțul ministrului Bode
Articolul următorCNCAV: Aproape 30.000 de persoane, vaccinate anti-COVID cu doza a treia, în ultimele 24 de ore