Autoritățile dintr-un oraș din regiunea chineză Mongolia Interioară au emis un avertisment după ce un pacient care suferea de ciuma bubonică a murit din cauza insuficienței multiple de organe.

Cazurile de ciumă nu sunt rare în China, deși focarele au devenit tot mai rare. În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri și 11 decese.

Pacientul a fost confirmat cu ciumă bubonică, potrivit unui anunț al comitetului de sănătate din orașul Bayan Nur. Ciuma bubonică, cunoscută drept „Moartea Neagră” în Evul Mediu, este o boală extrem de infecțioasă și adesea fatală, care este răspândită mai ales de rozătoare.

Comitetul a emis o alertă de nivelul al treilea dintr-un sistem cu patru niveluri, valabilă până la sfârșitul anului 2020 pentru a preveni răspândirea bolii, relatează Reuters.

Este al doilea deces al unui pacient de ciumă raportat în această lună în regiunea Mongolia Interioară.

Joi, autoritățile din orașul Baotou, care se află în apropierea orașului Bayan Nur, au raportat că un pacient cu o „ciumă de tip intestinal” a murit din cauza insuficienței sistemului circulator.

Autoritățile din Bayan Nur au închis zona în care a trăit pacientul mort și au pus în carantină șapte contacte apropiate ale pacientului, cărora li se administrează tratament preventiv.