Austria negociază cu Rusia achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V

0
79
Foto: france24.com

Austria negociază cu Rusia achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V. Utilizarea acestui vaccin nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene (UE), a potrivit agenţiei austriace APA citată de EFE, scrie Agerpres.

”Cancelaria federală a informat marţi agenţia APA că a semnat un acord de confidenţialitate cu Rusia privind un schimb de documente”, a potrivit sursei citate.

Astfel, autorităţile sanitare austriece vor avea acces, în baza acestui acord, la documentele asupra vaccinului rusesc, care este deja studiat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) în cadrul ”procesului de revizuire continuă”, cu scopul de a evalua dacă se va acorda undă verde pentru utilizarea sa în UE.

Ad in title

De asemenea, ”se negociază furnizarea a 300.000 de doze în aprilie, 500.000 în mai şi 200.000 la începutul lui iunie. Totuşi, încă nu a fost luată o decizie de cumpărare”, a informat cancelaria austriacă citată de APA.

”Dacă Austria obţine un milion de doze de vaccin suplimentare este posibil să revenim la normalitate şi am putea salva multe vieţi precum şi locuri de muncă”, a declarat cancelarul federal austriac Sebastian Kurz, citat de APA.

Dintre cei 27 de membri ai UE, doar Ungaria a autorizat până acum la nivel naţional utilizarea vaccinului Sputnik V, alături de cel chinezesc Sinopharm, de asemenea neautorizat de UE, mai scrie Agerpres.

 

Articolul precedentCarantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc în Italia, din celelalte ţări UE
Articolul următorCând va începe vaccinarea antiCOVID la cabinetele medicilor de familie