Australia: Alertă de sănătate publică în statul Victoria după depistarea primului caz uman de gripă aviară

0
537

Autoritatea sanitară din statul australian Victoria a emis, miercuri, o alertă de sănătate publică, în condiţiile detectării primului caz uman de gripă aviară.

Potrivit Departamentului de Sănătate din Victoria, acest caz de gripă aviară H5N1 a apărut la un copil care s-a întors din străinătate în luna martie a acestui an, informează Xinhua, citată de Agerpres.

După ce s-a confruntat cu un simptom sever, pacientul infectat şi-a revenit complet.

Departamentul de sănătate a precizat că nu există nicio dovadă de transmitere pe teritoriul statului, şansele de apariţie a altor cazuri la om rămânând foarte mici, având în vedere că boala nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni.

În cursul zilei, autoritatea agricolă a statului a raportat că virusul gripei aviare a fost descoperit la păsări de curte de la o fermă de ouă din apropiere de Meredith, un oraş situat la circa 80 de kilometri vest de Melbourne.

Testele au arătat că acesta nu are legătură cu cazul uman.

„Crescătorii de păsări de curte şi proprietarii de păsări sunt îndemnaţi să raporteze orice caz de moarte inexplicabilă a păsărilor”, a precizat autoritatea într-un comunicat.

Articolul precedentDe la 1 iulie, vor fi menţinute valorile punctelor în asistenţa medicală primară şi de specialitate. Herdea (CNAS): Credem că este un deziderat atins
Articolul următorOMS, semnal de alarmă cu privire la cele 8 milioane de cazuri de infectare cu sifilis pe an