Noul Birou Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) a hotărât, la începutul mandatului, demararea unui audit în cadrul instituției. “Obiectivul principal al auditului îl reprezintă dorința de a ne asigura o funcționare cât mai eficientă a instituției reprezentative pentru profesia medicală din România”, a declarat președintele CMR, prof. dr. Daniel Coriu.

Din perspectiva CMR, întregul proces va presupune un “audit de regularitate și conformitate ce dorim să urmărească respectarea legislației precum și a reglementărilor, inclusiv a celor interne ale instituției și un audit al performanței și al eficienței organizației- prin acest punct vizăm verificarea eficienței, eficacității și economicității unor activități ale CMR”.

“Am solicitat realizarea unui proces de audit ce dorim să fie realizat de o companie cu experiență relevantă în acest domeniu. Activitatea de audit o dorim structurată atât pe o analiză de ansamblu a organizației, cât și pe realizarea unui audit financiar, dar și al altor activități implicate în buna funcționare a instituției”, a explicat noul președinte al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu.