Atorvastatina reduce numarul bolilor cardiovasculare

0
16

in Romania, ateroscleroza provoaca un deces la 10 minute, iar la nivel global reprezinta 52% din totalul deceselor de pe glob. in acelasi timp, nivelul ridicat al colesterolului este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Studiile clinice au demonstrat ca terapia cu atorvastatina poate stopa evolutia aterosclerozei.

in acest context, in Romania a fost lansat in data de 1 martie 2011, in cadrul unei conferinte de presa, un nou produs ce contine o statina numita atorvastatina. in conditiile in care o dieta restrictiva in lipide, dar echilibrata, poate reduce nivelul colesterolului cu doar 10-15%, cresterea accesului pacientilor romani la tratamentul cu statine reprezinta o reala prioritate pentru sanatatea publica.

Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, atorvastatina are siguranta in administrare dar tratamentul nu trebuie intrerupt, intrucat administrarea pe termen lung amplifica beneficiile acesteia, iar dupa o perioada de patru ani de tratament se ajunge la o reducere a riscului de infarct miocardic cu 47%.

Ad in title
Articolul precedentAspartamul nu pune in pericol sanatatea
Articolul următorAtorvastatina reduce mortalitatea cardiovasculara