Atena a închis 30 de școli pentru o perioadă de 15 zile din cauza coronavirusului

0
154

Treizeci de şcoli din capitala Atena şi împrejurimi au fost închise luni pentru o perioadă de 15 zile ca ”măsură de precauţie” împotriva răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, care a provocat 73 de îmbolnăviri în Grecia, a anunţat Ministerul grec al Educaţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Grecia a anunţat deja închiderea a circa zece şcoli şi universităţi din regiunea Attica, din care face parte şi capitala Atena, până marţi, şi alte şase în Salonic, unde a apărut primul caz de coronavirus, până pe 17 martie.

Toate excursiile şcolare au fost de asemenea anulate şi toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori începând de luni, timp de 15 zile.

Guvernul grec a anunţat luni, într-un comunicat, că bugetul pentru Ministerul Sănătăţii va fi majorat cu 15 milioane de euro pentru achiziţionarea de echipament suplimentar.

Ministrul sănătăţii Sotiris Tsiodras a dezvăluit duminică şapte noi cazuri de contaminare în ţară, numărul total al persoanelor infectate din ţară ajungând la 73.

Majoritatea noilor cazuri înregistrate în Grecia provin de la un grup de pelerini care au călătorit la sfârşitul lunii februarie în Israel şi Egipt. Ei au călătorit mai multe zile împreună în acelaşi autobuz.

Cel mai grav caz este cel al unui bărbat în vârstă de 60 de ani care a mers în acest pelerinaj. El a fost testat pozitiv săptămâna trecută şi se află încă internat într-un spital din Patras, în nord-vestul peninsulei Peloponez (sud).

Ca măsură de precauţie, medici şi personal de la spitalul din Patras şi de la un alt spital din Amaliada (vest) au fost trimişi acasă timp de două săptămâni, după ce au intrat în contact cu bărbatul infectat.

Toate adunările publice sunt interzise şi toate şcolile şi universităţile sunt închise în două regiuni din Peloponez (Achaia şi Elis) şi pe insula Zakynthos din Marea Ionică.

Articolul precedentCoronavirus: Firmele se așteaptă la probleme de aprovizionare, creşteri de preţuri, blocaj financiar
Articolul următor18 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor