Atac cibernetic: Mai multe spitale din țară și din București nu pot raporta serviciile medicale

0
251

Mai multe spitale din țară și din București nu pot raporta serviciile medicale, întrucât întâmpină probleme în utilizarea sistemului informatic Hipocrate, din cauza unui atac cibernetic.

Ar fi afectate între 15 și 20 de spitale din țară, dintre care cel puțin trei din București. Este vorba despre Institutul de Pneumoftizilogie Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.

„Este adevărat. Sunt mai mult spitale care întâmpină probleme cu utilizarea unui program informatic important în funcţionarea spitalelor – se numeşte Hiprocrate. Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”, a declarat ministrul Sănătății, pentru Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar Arseni” a informat că sistemul informatic a fost „atacat”.

„Informaţia a venit de la sistemul Hipocrate care se pare ca a fost atacat şi am oprit accesul la internetul public. În momentul de faţă funcţionăm în offline. Nu am trimis bolnavi acasă şi continuăm activitatea un pic mai greoi”, a susţinut medicul.

Sistemul informatic medical Hipocrate contribuie la integrarea şi interconectarea tuturor activităţilor dintr-o instituţie medicală.

 

Articolul precedentZiua Internaţională a Bolilor Rare: Evenimente dedicate memoriei marelui genetician Mihai Ioana la UMF Craiova
Articolul următorClădirea Spitalului Clinic Colțea, iluminată în roșu de Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112