Compania farmaceutică AstraZeneca încă așteaptă aprobarea Administrației Federale a Medicamentului din SUA (FDA) pentru a putea relua studiul clinic în ceea ce privește potențialului său vaccin COVID-19 în Statele Unite, potrivit anunțului făcut astăzi de directorul executiv al companiei, Pascal Soriot, scrie Reuters.

În timp ce studiul clinic privind un posibil vaccin împotriva COVID-19 al companiei farmaceutice rămâne în așteptare, autoritățile de reglementare investighează boala apărută la unul dintre participanții la studiu, chiar dacă studiul britanic și alte programe din afara SUA au fost reluate.

Potrivit secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane din SUA, Alex Azar, suspendarea în continuarea a studiului arată preocuparea FDA în ceea ce privește siguranța vaccinurilor, informează Reuters.

Pe de altă parte, Universitatea Oxford a făcut public săptămâna trecută, în mediul online, un document în care se arăta că este posibil ca boala participantului la studiu, care a condus la întreruperea studiilor,  să nu fie asociată cu vaccinul.