Astmul bronsic este o afectiune inflamatorie cronica reversibila, total sau partial a cailor respiratorii superioare. Astmul este perceput in randul populatiai ca o boala de plamani, insa este impropriu spus de plamani deoarece afecteaza numai caile respiratorii superioare ale organismului.

in ceea ce priveste incidenta astmului bronsic, acesta este tot mai des intalnit in randul copiilor.

” Din pacate incidenta astmului bronsic a inceput foarte mult sa creasca in randul copiilor. Factorii care au dus la cresterea incidentei astmului la copii sunt in primul rand mamele fumatoare, mamele care au fumat in timpul sarcinii si copiii care stau intr-un mediu de fumatori, fumatul pasiv. Apoi cresterea poluarii atmosferice. Mai este incriminata si o alimentatie nesatisfacatoare a copiilor, faptul ca nu mai consuma fructe si legume si sucuri naturale,” a declarat dr. Veronica Siteavu, medic specialist pneumolog, la Centrul Medical Matei Basarab in cadrul unui interviu pentru Sanatatea TV.

O persoana care sufera de astm bronsic are ca si simptome greutate in respiratie , tuse persistenta, chinuitoare precum si greutate la nivelul pieptului, cunoscuta in termeni medicali ca si constructie toracica. Diagnosticul de astm bronsic este stabilit dupa ce medicul pneumolog efectueaza investigatiile necesare, investigatia standard utilizata fiind spirometria. in ceea ce priveste medicatia antiasmatica, aceasta este stabilita tot de catre medicul pneumolog.

Un articol despre acest subiect gasiti aici