ASSMB și Poliția Capitalei, proiect comun privind prevenirea îmbolnăvirilor dedicat copiilor instituționalizați

0
336
facebook/ ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

„Împreună pentru TINEri” este un proiect comun al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) și Poliției Capitalei privind prevenirea criminalității în București care a ajuns, în această săptămână, la copiii și adolescenții instituționalizați de la Centrul de Plasament Pinocchio.

Educația pentru propria sănătate și cea colectivă, prevenirea îmbolnăvirilor și controlul răspândirii infecțiilor, precum și sfaturi practice pentru evitarea comportamentelor periculoase au constituit elementele principale ale întâlnirii recente pe care cadrele medicale din Rețeua de Medicină Școlară a ASSMB, specialiștii  Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul DGPMB, împreună cu experți din societatea civilă, le-au prezentat, într-o manieră deschisă și interactivă, unui grup de 50 de copii și adolescenți.

„Prin aceste sesiuni de educație pentru sănătate ne dorim să ajutăm copiii și adolescenții să mențină o stare bună de sănătate. Experiența ne demonstrează că, prin eforturi comune, este mult mai ușor să îi învățăm pe tineri să deprindă comportamentele sănătoase, decât să tratăm problemele ulterioare care pot apărea” – menționează dr. Florentina Pociovalișteanu, specialist medicină generală.

Poliția Capitalei și ASSMB sfătuiesc copiii instituționalizați să adopte un mod de viață sănătos, ferit de mediul infracțional

Prin această nouă serie de activități ASSMB și partenerii din cadrul Poliției Capitalei – Prevenirea Criminalității București își propun dezvoltarea proiectului „Împreună pentru TINEri”, prin includerea în grupul țintă a minorilor instituționalizați (centre de plasament, apartamente sociale) din municipiul București, precum și asistenților sociali (personalul din sistemul de protecție socială).

„În acest fel încercăm și pe perioada vacanței de vară să le vorbim copiilor despre comportamentele pozitive pe care le pot adopta, care îi pot ajuta să se integreze și să reușească în viață, precum și despre meseriile pe care au posibilitatea să le învețe și care le pot asigura un trai în siguranță. De asemenea, le vorbim despre necesitatea evitării mediului infracțional și despre cum se pot feri de  pericolele care pot apărea atât în mediul social în care ei trăiesc, cât și în general” – transmite Liana Roșescu, Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Capitalei.

Articolul precedentSCJU Ilfov: Program gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin în stadiu incipient
Articolul următorMonitorul Oficial: Ordinul privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii