ASSMB: Demersuri instituționale dedicate prevenirii consumului de droguri și a comportamentelor riscante în mediul școlar

0
1037
Foto: ASSMB

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB), împreună cu Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și în colaborare cu Casa Corpului Didactic București, anunță finalizarea cu succes a unui curs de psihopedagogie dedicat polițiștilor de proximitate, care provin din cele 26 secții de poliție din Capitală.

Acest program de pregătire, desfășurat în perioada 23 octombrie 2023-25 ianuarie 2024, a avut drept scop dezvoltarea abilităților necesare pentru o interacțiune eficientă cu toate părțile implicate în mediul școlar – elevi, părinți și cadre didactice. Scopul principal al cursului, la care au participat aproximativ 300 de polițiști, a fost să-i pregătească pentru a desfășura activități de prevenire a infracționalității în școli și pentru a asigura un mediu școlar sigur și pozitiv.

În cadrul cursurilor, a avut loc și o sesiune dedicată prevenirii consumului de droguri și a comportamentelor riscante în mediul școlar susținută de reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (psihiatri/psihologi din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”, respectiv Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”), și Asociația Teen Challenge; mărturiile unor foști consumatori de droguri au adus o perspectivă autentică și de impact asupra prevenirii consumului de droguri și a comportamentelor riscante în mediul școlar.
Articolul precedentConstanța: Testări gratuite Babeș-Papanicolau – Diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin și vaccinarea împotriva HPV vă pot salva viața
Articolul următor(VIDEO) Caz complex de cancer rectal, operat în etape la Secția Chirugie I a SCUB