ASSMB: Câţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus se află la spitalele Colentina şi „Dr. Victor Babeș”

0
170

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 112 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 14 se află la Terapie Intensivă (ATI). În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 642 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 324 din București-Ilfov și 318 din celelalte județe ale țării.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate în prezent, 306 persoane, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI), potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Potrivit ASSMB, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților externați – 20, a fost mai mare decât al celor internați în spital – 16.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.486 de persoane, din București și din țară, din care 1.906 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.552, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele două spitale ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.548.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.100 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Articolul precedentProf. Dr. Dana Tomescu: Rata donării de organe din România se menţine relativ scăzută
Articolul următorProiectul referitor la măsuri de reglementare a produselor din tutun, propus pentru respingere