ASSMB a organizat un curs pentru medicii școlari despre bolile infecțioase la copii

0
76

Medicii și asistenții din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB au participat vineri, 11 aprilie, la un curs de formare profesională cu tema „Patologia infecțioasă la copil – provocări și abordări actuale”. Evenimentul a avut loc în amfiteatrul Spitalului Clinic Colțea și a fost susținut de Prof. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase și manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

Cursul a oferit o perspectivă practică și științifică asupra provocărilor actuale legate de bolile infecto-contagioase ale copilăriei și a subliniat importanța prevenției, a diagnosticului precoce și a implicării active a medicului școlar în protejarea sănătății copiilor.

„Medicul școlar are un rol strategic în prevenție – el este în prima linie și poate educa și informa părinții asupra faptului că vaccinarea salvează vieți. Bolile infecto-contagioase ale copilăriei se răspândesc rapid, mai ales în colectivitățile de vârstă mică. De aceea, o anamneză atentă și un triaj epidemiologic zilnic sunt esențiale în grădinițe și școli.” – Prof. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

„Explorăm un domeniu esențial și provocator: bolile infecto-contagioase. Acestea îi testează, practic, constant pe medicii școlari prin variabilitate, imprevizibilitate și necesită o abordare integrată, bazată pe cunoaștere profundă și reacție rapidă. Fiecare semn clinic devine o piesă dintr-un puzzle, iar pentru a detecta la timp o presupusă infecție, e nevoie de acuratețe, intuiție și reacție rapidă. De aceea îi mulțumim doamnei Prof. Dr. Simin Aysel Florescu pentru că a acceptat invitația de a ne îndruma în acest domeniu extrem de complicat al bolilor infecțioase.” – Dr. Alin Popa, director al Direcției de Medicină Școlară, ASSMB.

Articolul precedentProgram nou de vizitare în spitale, după scăderea cazurilor de gripă
Articolul următorInstitutul Oncologic din Cluj-Napoca primește o investiție de 21 milioane de euro pentru modernizare și extindere