Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania au continuat la Ministerul Sanatatii si in data de 2 februarie 2012. Cu acest prilej, echipa ministerului s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor reprezentative ale pacientilor din Romania.

in timpul discutiilor, reprezentantii asociatiilor de pacienti si-au aratat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar si au apreciat disponibilitatea autoritatilor la dialog.

De asemenea, reprezentantii asociatiilor de pacienti au subliniat ca una dintre problemele de interes pentru beneficiarii sistemului o reprezinta elaborarea pachetului de baza de servicii medicale care trebuie realizat in opinia acestora, cu acordul si contributia pacientilor.

Alte teme de interes dezbatute au fost cele care privesc statutul unitatilor medicale, precum si si forma de organizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

„Suntem interesati de opinia beneficiarilor sistemului de sanatate in aceeasi masura ca si de cele ale profesionistilor din sistem. in acest sens asteptam propunerile dumneavoastra concrete privind elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat din Ministerul Sanatatii.