Asociația Dăruiește Viață, 10 ani de existență și 500.000 de donatori

0
127

sursa foto: Dăruiește Viață

Primul spital de onocologie și radioterapie pediatrică din România ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an, lucrările fiind în prezent gata în proporție de 95%, a declarat, joi, Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață. Spitalul este construit exclusiv din donații private și ar urma să intre în proprietatea statului român, care îl va administra.

Asociația a aniversat, joi, zece ani de activitate în incinta șantierului noului spital, în care a fost organizată și o mică expoziție cu momente din activitatea Asociației.

De la înființare, în 2012, Asociația a investit, în peste 35 de proiecte, 43 mil.€ în sistemul medical, fonduri strânse de la peste 500.000 de donatori persoane fizice și peste 7.700 companii, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru că primii 10 ani sunt doar începutul, Dăruiește Viață a lansat în contextul aniversării campania ”Dăruitorii”.

”Uneori ni se pare incredibil că au trecut 10 ani, timp în care ni s-au alăturat peste 500.000 de oameni și 7.700 companii. Energia lor, bătăile lor de inimă au făcut posibile proiectele prin care Dăruiește Viață a ajutat ca alte inimi, ale celor care au avut nevoie de sprijin, să bată. Fiecare persoană care a susținut Dăruiește Viață cu o donație, cu un share, cu o încurajare este un Dăruitor. De șanse, de speranță, de schimbare. Această campanie le este dedicată lor. Schimbarea însă, abia acum începe”, a declrata Carmen Uscatu, fondatoare a Asociației.

Bilanțul celor 10 ani de activitate cuprinde, potrivit comunicatului citat: 8 spitale ale căror secții de oncologie adulți și copii au fost renovate și aduse la standarde europene în Timișoara, Brașov, București și Cluj, 20 de camere sterile construite, ceea ce a triplat capacitatea de transplant în România, înființarea sub-programului de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic și crearea a două laboratoare adecvate în Timișoara și la Institutul Clinic Fundeni București, achiziționarea de echipamente performante și schimbarea unui ordin de ministru pentru a facilita accesul bolnavilor care nu au șanse în România, la tratamente în afara țării.

”10 ani de Dăruiește Viață înseamnă 10 ani de muncă asiduă pentru a gândi și implementa proiecte care să dea șanse în plus pacienților din România și să le ofere cadrelor medicale resursele necesare pentru a-și face meseria cât mai bine. Înseamnă crearea de noi standarde și repere de urmat pentru sistemul medical și pentru autorități. Cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, Dăruiește Viață a investit 43 mil. € în modernizarea infrastructurii spitalicești, dotarea cu echipamente performante a spitalelor din România, construcția de spitale modulare, donarea de echipamente de protecție, schimbarea de legi și construcția de la zero unui Spital de Copii. Iar drumul nostru abia începe”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației.

De asemenea, Dăruiește Viață a reacționat în situațiile de criză precum Colectiv (când a donat echipamente de 350.000 euro), pandemie (când a construit două spitale modulare la standarde europene, complet funcționale și astăzi la București și Piatra Neamț și a donat 17 tone de echipamente de protecție și echipamente medicale către unități medicale din 103 orașe, din 40 de județe) sau războiul din Ucraina (când a donat peste 450.000 euro în echipamente medicale și de prim ajutor).

Articolul precedentMedicii de familie pot renova și dota cabinetele cu fonduri din PNRR
Articolul următorVariola maimuţei: Comitetul de urgenţă al OMS se va reuni la 21 iulie