Secțiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Județean Constanța și Spitalului Municipal Medgidia au fost dotate cu zece paturi Stryker, în valoare de peste 50.000 de euro, a anunțat, joi, Asociația Dăruiește Aripi.

„Cu această acțiune continuăm implicarea noastră în sprijinul spitalelor din prima linie de luptă împotriva epidemiei de COVID-19. În luna aprilie, am mai donat două astfel de paturi secției ATI de la Constanța și ne bucurăm că putem contribui și acum, când medicii ne-au solicitat și mai ales că orașul nostru se confruntă cu prelungirea stării de carantină și cu o incidență a infectărilor peste 10 la mia de locuitori iar Spitalul Medgidia primește din ce în ce mai mulți pacienți în stare gravă din tot județul, spre tratament și îngrijire specifică”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi, într-un comunicat de presă.

Dr. Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia, a declarat că paturile au fost instalate și sunt deja folosite. Ele sunt foarte utile pentru pacienții cu insuficiență respiratorie, tratați în spital.

“Asociația Dăruiește Aripi este alături de noi în criza COVID încă de la începutul pandemiei iar paturile pe care ni le-au donat ne ajută să oferim pacienților noștri o îngrijire mult mai bună”, a declarat dr. Marius Prăzaru, directorul medical al Spitalului Județean Constanța.

Asociația reamintește companiilor, care în această perioadă se pregătesc pentru plata impozitelor de sfârșit de an, că pot direcționa 20% din valoarea impozitelor datorate statului către proiectele Dăruiește Aripi în mod simplu, legal și gratuit, aducându-și astfel în mod direct contribuția la starea de sănătate a comunității în care trăiesc. Mai multe detalii privind campania de donare, puteți găsi în link-ul https://www.daruiestearipi.ro/companie-doneaza/