Asistentii medicali vor incheia asigurari de raspundere profesionala de pana la 10.000 de Euro!

0
145

in anul 2009, asistentii medicali vor incheia contracte de asigurare pentru raspundere civila profesionala, intre 2.000 si 10.000 de euro, potrivit Consiliului National al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Asigurarile de raspundere civila se vor incheia numai la societati de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Valorile contractelor sunt minimale, asistentii medicali si moasele avand libertatea ca, in functie de specificul locului de munca si activitatilor desfasurate, sa incheie contracte de asigurare pentru raspundere civila profesionala la valori mai mari.

La incheierea contractului de munca, asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali au obligatia sa prezinte o copie a asigurarii.

Asistentii medicali si moasele care isi exercita profesia in spitale vor incheia contracte de asigurare de 10.000 de euro. in schimb, cei care profeseaza in unitati de medicina primara, ambulatorii sau cabinete medicale individuale vor incheia contracte de 4.000 de euro.

La randul lor, asistentii de farmacie vor incheia contracte de asigurare in valoare de 2.000 de euro.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentRomania, pe locul 11 intr-un clasament al tarilor europene privind numarul de paturi din spitale!
Articolul următorPrevenirea diabetului