Asigurarile private de sanatate castiga teren

0
35

Asigurarile de sanatate incep sa devina din ce in ce mai populare si in Romania. Din statisticile efectuate reiese faptul ca peste 9% la suta dintre romani au asigurari private de sanatate. Tocmai pentru a evidentia importanta unor astfel de asigurari, compania Finmedia a organizat, pe 28 aprilie, prima editie a galei Dezvoltarea infrastructurii Private de Sanatate.

Discutiile de la masa rotunda s-au axat, in principal, asupra pozitiei si importantei infrastructurii private in cadrul sistemului de sanatate dar si asupra finantarilor si investitiilor efectuate in acelasi domeniu.

Prezent la eveniment, Senatorul Vasile Ion, Presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei, a declarat ca asigurarile private in sanatate sunt absolut necesare chiar daca, in momentul de fata, sistemul de sanatate din Romania este unul subventionat.
Totodata, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, au dat asigurari ca nu se vor face discriminari intre furnizorii publici si cei privati in materie de servicii de sanatate.

Ad in title

in cadrul dezbaterilor, Directorul CEGEDIM Romania, Petru Craciun, a abordat subiectul pietei farmaceutice, atat din punct de vedere al evolutiei cat si cu privire la perspectivele acesteia. Pe segmentul privat, sustine Petru Craciun, cel mai bine se preteaza piata farmaceutica.

De asemenea, cu ocazia galei, au fost recunoscute si performantele principalilor furnizori de servicii medicale private.

Articolul precedentAspirina previne cancerul
Articolul următorGripa si vaccinul antigripal