Asa-numitele dureri de mijloc pot afecta jumatate din organism

0
479

Asa-numitele dureri de mijloc pot afecta organe si parti din toata jumatatea inferioara a organismului. Acele dureri resimtite uneori in partea frontala a corpului, care radiaza spre spate, problemele de prostata, dereglarile menstruale, umflarea picioarelor din cauza circulatiei deficitare sau crampele musculare reprezinta cateva dintre aceste manifestari clinice ale durerilor de mijloc, explica dr. Ilie Rosca, medic Medicina Generala, intr-un comunicat de presa transmis www.SanatateaTV.ro

„Toate acestea si mult mai multe dintre problemele interne depistate la un moment dat isi pot avea originea in mici leziuni aparute la nivelul coloanei vertebrale lombare. in aceste conditii, orice modificare aparuta la nivelul vertebrelor sau discurilor intervertebrale poate cauza iritatii ale sistemului nervos central, cu efect direct asupra structurilor corespondente, organelor si functiilor din zona respectiva. Iar tratamentul aplicat zonelor dureroase este ineficient, daca nu este corelat cu proceduri menite sa remedieze problema de baza, aparuta la nivelul coloanei vertebrale.”, subliniaza dr. Ilie Rosca.

Specialistul explica detaliat ce arii corespondente are zona lombara a coloanei vertebrale, acea portiune cea mai afectata de sedentarism, pe care pacientii o reclama cel mai frecvent prin durerile provocate de leziuni vertebrale sau intervertebrale. Astfel, potrivit aceleiasi surse „vertebrele cuprinse intre L1 si L5, care formeaza zona lombara a coloanei vertebrale, sunt responsabile de organele, de articulatiile si de musculatura din partea inferioara a corpului, cum ar fi: intestin gros, zona inghinala; apendice, abdomen, coapse; organe sexuale, uter, vezica urinara, genunchi; prostata, muschi spate, nerv sciatic sau gambe, glezna, picioare”.

Care sunt urmarile unor astfel de afectari?

Leziunile vertebrelor lombare constau in manifestari digestive, de tipul constipatiilor, colitelor, dezinteriei, diareei, herniilor; de tip metabolic si musculo-scheletal (crampe, acidoza, varice), de tip genito-urinare (cum ar fi problemele cu vezica urinara, cu menstruatia (durerea intalnita la menstre, iregularitatea mestrelor), avorturi spontane, incontinenta urinara, impotenta masculina sau feminina) sau de tip circulator (de exemplu: circulatie defectuoasa, edem al gleznelor, glezne slabite, crampe musculare).

Articolul precedentA inceput a V-a editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile
Articolul următorMS: In urmatoarele doua luni vom incepe in 70 de spitale de urgenta, institute, spitale mari mai multe evaluari