As. Med. Ana Mareș: Prin empatie, dăruire și profesionalism, putem duce îngrijirile la rang de excelență

0
524

Astăzi este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020, ocazie cu care Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – Filiala București a organizat, cu sprijinul Sănătatea Press Group, conferința online „ASISTENȚII MEDICALI, rol vital în funcționarea sistemului medical românesc”. Evenimentul și-a propus să aducă în prim-plan rolul crucial al asistenților medicali în promovarea și menținerea sănătății, în prevenție și acordarea de îngrijiri în asistența medicală primară, comunitară și nu numai.

„Cu siguranță datorită acestui minunat grup de profesioniști, devotați meseriei lor, atât de plină de omenesc și de frumos, voi, asistenții medicali puteți transforma suferința și granița dintre viață și moarte pentru un pacient aflat pe patul de spital. Prin empatie, dăruire și profesionalism, putem duce îngrijirile la rang de excelență. În această perioadă de luptă cu un inamic necunoscut am asistat la ceea ce ar trebui să fie un fenomen permanent. Adică recunoașterea măreției acestei profesii”, a spus As. Med. Ana Mareș, vicepreședinte al OAMGMAMR – filiala București și director de îngrijiri Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”.

Înregistrarea conferinței este disponibilă AICI.

Articolul precedentRadu Gănescu: Asistenții reușesc cu succes să ajute oameni aflați în situațiile cele mai grele din viața lor
Articolul următorAs. Med. Corina Gagiu: Fiecare pacient al nostru ne definește drumul nostru profesional