Arafat: Va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus pentru că nu va dispărea  

0
143

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că va trebui să ajungem la conviețuire cu noul coronavirus, pentru că nu va dispărea.

„Dacă vezi că într-o țară care a relaxat măsurile, numărul cazurilor începe să crească poate fi un avertisment și pentru tine. La un moment dat, va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus, nu ai cum să nu ajungi la o conviețuire, pentru că nu va dispărea. Nu știm în toamnă ce va face, ce puseuri va avea, trebuie să fim pregătiți, o pandemie poate veni în valuri, nu o singură dată și gata”, a spus Arafat, la un post de televiziune.

Acesta a afirmat că trebuie să observăm ce se întâmplă “la alții, să învățăm, să luăm de la ei, să vedem care sunt cele mai bune soluții, să protejăm populația, dar în același timp impactul economic și social să fie cât mai bine gestionat și calculat”.

“Ce preferăm: o problemă care poate că trecem peste ea pe linie economcă și socială sau să ne trezim la un moment dat că avem zeci de mii sau mii de morți și să ne întrebe cineva de ce nu ați luat măsuri mai dure ca să preveniți?”, a spus Arafat.

 

Articolul precedentIohannis, așteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile
Articolul următorPrimul ventilator mecanic românesc, aviz pozitiv testării pe pacienți umani