Arafat: Patru pacienți COVID-19 vor fi transferați în Cehia și în Danemarca

0
282

Şeful Departamentului pentru Situaţii Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat că pacienți COVID-19 vor fi transferați în următoarele două zile în Danemarca și Cehia.

„În cursul săptămâni trecute, am avut trei transferuri de pacienţi în Germania, luni, șase pacienţi de terapie intensivă cu un avion al Forţelor Aeriene Germane, marţi, tot șase pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Române şi miercuri, tot șase pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Germane. În cursul următoarelor două zile urmează să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca, doi pacienţi în Cehia, dacă totul este ok transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine. Se perfectează bineînţeles deciziile, evaluarea pacienţilor, acceptarea lor şi când avem toate aspectele rezolvate se va executa transferul cu avioane ale Ministerului Apărării şi cu echipe SMURD din Bucureşti şi din Mureş, având în vedere că o parte din pacienţi sunt din zona Mureş – Cluj, şi cealaltă din zona Bucureşti”, a declarat Raed Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Raed Arafat a afirmat că și alte țări au făcut oferte României de a primi pacienți COVID-19, iar acestea sunt analizate în prezent.

Arafat a mai transmis că în prezent 38 de pacienţi români cu COVID se află internaţi în spitale din străinătate.

„La acest moment dintre pacienţii transferaţi la acest moment sunt în spitale la tratament 16 în Ungaria, 2 în Polonia, 2 în Austria şi 18 în Germania. Din păcate, au fost înregistrate şi decese care au fost anunţate”, a afirmat Arafat.

Articolul precedentMinisterul Sănătăţii va continua şi intensifica procesul de vaccinare anti-HPV
Articolul următorArafat: O misiune a experților din Israel, în România