Arafat: Numărul asistenţilor cu studii medii de pe ambulanţă a crescut în 2020 de la 3.827 la 4.200

0
557

Şeful DSU, dr. Raed Arafat, a declarat în cadrul prezentării Raportului de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia, aferent anului 2020, că se încearcă ca la finalul stării de alertă personalul angajat în contextul pandemiei să rămână în serviciile de ambulanţă, pentru a acoperi o lipsă care exista şi înaintea pandemiei de COVID-19.

Dr. Raed Arafat a adăugat că acest persoanl angajat ar trebui păstrat „mai ales că a căpătat şi experienţă”.

Totodată, şeful DSU a afirmat că situaţia personalului angajat a rămas stabilă în 2020, existând doar o scădere de la 723 la 715 medici în total.

„Medici cu paracompetenţă în medicina de urgenţă care vor să facă doar consultaţii de urgenţă au rămas în număr constant, de 120, medici cu competenţă de medicină de urgenţă a crescut, iar medicii cu specialitate dublă, au rămas 101, după ce au plecat opt persoane”, a exemplificat şeful DSU.

În ceea ce priveşte asistenţii medicali din serviciul de ambulanţă, Arafat a spus că în 2020 se observă creşterea numărului celor cu studii superioare, de la 549 la 630 de angajaţi, inclusiv în contexul angajărilor prin Legea 136.

„La asistenţii medicali cu studii medii, vedem o creştere foarte importantă de la 3.827 la 4.200. Încercarea este ca la finalul stării de alertă , acest personal să rămână în serviciile de ambulanţă pentru a acoperi o lipsă care a fost şi înaintea COVID. Ar trebui să ţinem personalul mai departe, mai ales că au căpătat şi experienţă”, după cum a spus şeful DSU.

Articolul precedentDr. Raed Arafat, despre câte persoane au solicitat în 2020 testare pentru COVID-19 prin ambulanţă
Articolul următorGCS: 3.058 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV- 2, de la ultima raportare