Arafat: Două avioane de transport medicalizat vor fi achiziționate pentru SMURD

0
48

Guvernul a aprobat, sâmbătă, achiziţionarea a două avioane de transport medicalizat care să fie folosite de SMURD, acestea având capacitatea de 2 sau 3 pacienţi fiecare. Achiziţia se va face din fonduri europene nerambursabile.

„Astăzi a fost emisă încă o hotărâre de Guvern de importanţă majoră – pentru sistemul de urgenţă – a aviza investiţia care depăşeşte 40 de milioane de lei (…) pentru achiziţionarea a două avioane de transport medicalizat care vor funcţiona în cadrul Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, respectiv SMURD-ului”, a declarat, sâmbătă, după şedinţa de Guvern, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat că licitaţia este deja în curs de finalizare, fiind vorba despre două avioane mediu curier, fiecare cu capacitatea de 2-3 pacienţi (doi de Terapie Intensivă, posibilitate de transfer cu ECMO, cu incubator) şi cu rază mare de acţiune.

Arafat a adăugat că speră ca semnarea contractului să aibă loc în cursul acestei luni.

Avioanele le vor înlocui pe cele vechi, primite prin donaţie, care vor trece ca rezervă. Achiziţia celor două avioane se face din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM.

Articolul precedentAcces la anumite activităţi în localităţi cu peste 6 la mie, doar pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală
Articolul următorOUG privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor, în contextul răspândirii SARS-COV-2