Arafat, despre noile restricții: Accesul în mall-uri, doar în baza certificatului verde

0
191

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că accesul în mall-uri va fi permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. Arafat a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi anti-COVID.

”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face doar în baza certificatului verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar în cazul magazinelor esenţiale se poate intra fără certificat verde, a spus Raed Arafat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Raed Arafat a precizat că esenţiale sunt magazinele care comercializează alimente.

”În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus secretarul de stat.

Secretarul de stat a precizat că în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde de vaccinare sau cel care atestă trecerea prin boală sau testatarea pentru toţi cei care nu lucrează în acea clădire.

”Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus Arafat.

Articolul precedentPeste 86.000 de persoane, vaccinate anti-COVID cu prima doză în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorPreședintele CMR: Trăim o traumă colectivă. Avem un număr enorm de decese evitabile