Arafat, despre integrarea SMURD în Ministerul Sănătății: Ar slăbi sistemul și ar strica tot ce s-a construit

0
287

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, că o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii (MS) nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

„Integrarea în Ministerul Sănătății a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul”, a declarat Raed Arafat, care s-a aflat joi la Braşov, cu prilejul inaugurării noii clădiri a UPU-SMURD, potrivit Agerpres.

Șeful DSU a subliniat că nu vede niciun motiv pentru această „ruptură”.

„Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a spus şeful DSU.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentMS: 23 decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. Dintre aceștia, 16 erau nevaccinați. 280 persoane, la ATI
Articolul următorCâte cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional în săptămâna 28 martie – 3 aprilie