Arafat, despre angajații din Sănătate detașați în secții ATI, UPU sau DSP-uri

0
793
Foto: Facebook Guvernul României

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat că 1.087 de persoane din Sănătate au fost detașate în perioada 16 decembrie-12 ianuarie, angajați care lucrează în secții de terapie intensivă, direcții de sănătate publică, unități de primiri urgență sau alte servicii.

„Avem persoane detașate între 16 decembrie și 12 ianuarie, 1087 de persoane detașate la solicitarea DSP-urilor, spitalelor. Vorbim de persoane care lucrează în diferite zone unde s-a solicitat detașare de personal, fie secții de terapie intensivă, fie DSP-uri, fie unități de primiri urgență, fie alte servicii unde este nevoie de astfel de personal și unde au fost detașate persoanele respective prin 116 ordine de detașare”, a declarat dr. Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mai spus că la unitățile de primiri urgență și compartimentele de primiri urgență, între 6 și 12 ianuarie s-au prezentat 4.943 de pacienți cu probleme corelate COVID sau suspiciuni de COVID, din care 953 au fost confirmați COVID și 3.990 au fost doar suspecți fără a fi confirmați.

„Și aici (n.r. unitățile de primiri urgențe) începem să observăm o creștere a pacienților care se prezintă la aceste unități. Important este că având în vedere și crearea centrelor de evaluare pentru cazurile care nu sunt critice, ca pacienții să folosească aceste centre, iar unitățile de UPU să fie destinate mai mult pacienților cu probleme respiratorii și cu probeleme care necesită investigații avansate și intervenții medicale”, a declarat dr. Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

Articolul precedentȘeful DSU, despre creșterea numărului de pacienți COVID-19 internați la ATI
Articolul următorGheorghiță: 260 de mii de copii între 5 și 11 ani vor fi vaccinați în România