Arafat: Certificat COVID doar pentru persoanele din zona oficială, la parada de 1 Decembrie

0
283

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că obligaţia de a prezenta un certificat COVID-19 la parada de 1 Decembrie, organizată în Capitală o vor avea doar persoanele din zona oficială.

„Interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permise doar pentru cei care sunt vaccinaţi şi trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere unde de regulă stau oamenii şi urmăresc parada. Acolo singurele care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii care este obligatorie. În rest, interdicţia de intrare decât celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată cu un număr de persoane limitat. Deci, pentru populaţia generală nu există interdicţie, există doar obligaţia de a respecta măsurile de sănătate publică – distanţarea şi purtarea măştii, care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat la Palatul Victoria.

El a adăugat că acelaşi lucru se aplică şi recepţiilor oficiale care sunt permise în ziua respectivă, cu un număr limitat, unde vor intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Articolul precedentOmicron: Persoanele din Africa de Sud care s-au infectat nu au dezvoltat forme grave ale bolii
Articolul următorȘeful DSU, despre tulpina Omicron: Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii