Șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), medicul Raed Arafat, a spus că 5% dintre pacienţii COVID-19 ajung la terapie intensivă, iar 20 – 30% au nevoie de asistenţă medicală serioasă.

Medicul Raed Arafat  a spus că miercuri noapte nu au mai existat locuri în spitalele COVID din Bucureşti, pentru pacienţii simptomatici.

”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a precizat Arafat, explicând că o parte dintre pacienţi au ajuns la Spitalul Colentina, alţii la Spitalul Witting CFR.

Raed Arafat a spus că 5% dintre pacienţi ajung la Terapie Intensivă, iar 20 – 30% au nevoie de asistenţă medicală serioasă.

”Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile, va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 % vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a afirmat Raed Arafat, la un post de televiziune.