Aproximativ 800 de medici au participat la cea de-a 40 editie a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

0
167

Aproximativ 800 de medici, invitati speciali si reputati profesori din cadrul universitatilor de prestigiu din lume au luat parte in perioada 21-24 mai 2014 la lucrarile stiintifice sustinute de peste 100 de speakeri romani si straini in cadrul celei de-a 40 editie a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„Societatea Romana de Diabet desfasoara o munca valoroasa pentru oamenii cu diabet, toti medicii sunt implicati. AM fost impresionat de numarul mare de tineri care lucreaza in domeniul diabetului. Acest lucru este foarte bine deoarece statisticile arata o continua crestere. Tot mai multi oameni vor fi diagnosticati cu diabet si vor avea nevoie de oameni care sa-i ingrijeasca. Este minunat sa vezi tineri lucrand in domeniul diabetului si bineinteles ca trebuie sa-l prevenim. in acelasi timp, Societatea depune o munca extrem de valoroasa si in calitate de presedinte al IDF apreciez contributia adusa nu doar in Romania ci si in Europa si in cercurile internationale de diabet”, a declarat Sir Michael Hirst, Presedinte Federatia Internationala de Diabet.

Editia jubiliara a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice s-a deschis cu o ceremonie oficiala la care au luat parte si reprezentanti ai autoritatilor.

„Este remarcabil ca la toate intalnirile Societatii Romane de Diabet sunt prezenti toti profesorii. Toate generatiile sunt aici in sala. Este mult mai important sa dati viata anilor”, a afirmat prof. univ. dr. Florin Bodog, Secretar Comisia pentru sanatate publica din Senatul Romaniei.

Tot in cadrul ceremoniei de deschidere Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a acordat si titlurile de doctor Honorius Causa unor reputati specialisti de talie internationala. Recompensate au fost in acelasi timp si eforturile depuse in lupta impotriva diabetului zaharat. Ceremonia s-a incheiat cu un moment artistic deosebit sustinut de Mihai Chitu si Julie Mayaya.

Cu prilejul Congresului Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au fost prezentate in premiera rezultatele Studiul PREDATTOR privind prevalenta diabetului zaharat in Romania in cadrul unei conferinte de presa la care au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Cel de-al 40-lea Congres al Societatiii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice s-a desfasurat in doua sali in paralel si a cuprins sesiuni comune cu societati stiintifice si institutii medicale, workshopuri , sesiuni de lucru, sesiuni plenare, dar si activitati interactive pentru participanti, sesiuni postere, zona PREDATTOR, zona Paulescu si Bliblioteca colt de lectura.

Articolul precedentDr. Ion Melnic: Stomatita este o afectiune care se poate dezvolta in orice etapa a vietii
Articolul următorEchipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat – DIA ROMANIA – este campioana Europei