Aproximativ 600 de militari vor sprijini activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Anunțul MApN

0
288

Aproximativ 600 de militari au fost puşi la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a ajuta, ca operatori de call-center, la realizarea anchetelor epidemiologice şi la completarea bazelor de date întocmite în contextul pandemiei de COVID-19, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19″, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările Direcţiilor de Sănătate Publică.

Colaborarea cu Direcţiile de Sănătate Publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează MApN.

Articolul precedentCoronavirus: Cercetători din Portugalia au dezvoltat „stetoscopul electronic” pentru pacienții COVID-19
Articolul următorModificările privind sistemul de educație continuă pentru medicii dentiști, publicate în Monitorul Oficial