Aproximativ 60 de asistenti medicali au luat parte la Programul de Instruire a Educatorilor in Dabet, editia Craiova

0
19

Aproximativ 60 de asistenti medicali au luat parte la Programul de Instruire a Educatorilor in diabet – Ediab, editia Craiova, ce s-a desfasurat in 12 si 26 iulie 2014.

Programul si-a propus sa ridice nivelul calitatii sistemului de ingrijire a persoanelor cu diabet zaharat din Romania, maladie care afecteaza aproximativ 2 milioane de romani potrivit rezultatelor studiului PREDATTOR.

in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, un rol important il are asistentul medical.

Ad in title

„Asistentul educator este unul dintre cei mai importanti membri ai echipei de ingrijire a pacientului cu diabet zaharat. seful echipei de ingrijire este chiar pacientul. El se afla in centrul echipei de educatie. Asistentul educator este primul care ia contact cu pacientul, este cel care transpune in practica recomandarile medicale ale medicului. El dedica timp si poate vorbi pe intelesul pacientului. Asadar asistentii educatori sunt indispensabili pacientului cu boli cronice, mai ales intr-o boala cronica cum este diabetul zaharat in care programul de educatie este extrem de complex si de dificil, cu foarte multe fatete”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Programul E-diab Craiova face parte dintr-o serie de manifestari desfasurate in 11 centre universitare din tara. Programul de Instruire a Educatorilor in Diabet este o initiativa a Asociatiei Romane de Educatie in Diabet, cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca.

Organizator stiintific: Asociatia Romana de Educatie in diabet

Organizator local: Centrul de Diabet Craiova

Partener: Astra Zeneca

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentMS: Incepand cu anul 2015, toti copiii nou-nascuti vor beneficia de testare audiometrica
Articolul următorPeste 30 de educatori in diabet au participat la Cursul E-Diab Bucuresti, 6-7 iunie 2014