Aplicație pentru personalul medical, cu informații despre COVID-19

0
83

Trei medici din Marea Britanie, doi dintre ei fiind și formatori clinici la Warwick Medical School, au conceput o aplicație menită să îmbunătățească cunoștințele și înțelegerea COVID-19 în rândul profesioniștilor medicali care lucrează în prima linie cu pacienții.

Astfel, medicii și-au combinat cunoștințele și expertiza pentru a crea și lansa App-ul COVID-19 Team (COVID19team.app/), potrivit medicalexpress.com.

Aplicația este concepută pentru a acționa ca un instrument de noptieră pentru medici, medici de familie, asistente medicale și alți profesioniști din domeniul sănătății care au grijă de pacienți cu COVID-19.

Aplicația colectează în timp real cele mai noi evoluții privind tratamentele și îngrijirile pentru pacienții cu COVID-19, pe măsură ce vin în flux, folosind surse de informații academice și publice, de sănătate publică, precum The Lancet, New England Journal of Medicine, Public Health England și cele din centre pentru controlul și prevenirea bolilor.

Aplicația a fost proiectată și realizată de cincisprezece sau mai mulți experți, din mai multe discipline medicale diferite și este menită să îmbunătățească cunoștințele și înțelegerea virusului în rândul profesioniștilor medicali care lucrează la prima linie cu pacienții în timpul pandemiei.

De asemenea, aplicația a fost creierul a trei doctori din Coventry și Warwickshire din Marea Britanie, doi dintre ei fiind și formatori clinici la Warwick Medical School, din cadrul Universității din Warwick. Ei au conceput și dezvoltat aplicația în timpul liber și folosind propriile competențe și resurse.

„Această aplicație există pentru a ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să își împărtășească constatările și practicile bune la nivel național și internațional. Trebuie să descoperim ce funcționează și ce nu funcționează în alte spitale. Cu toții care lucrăm în practica generală și spitale, și ajutăm să facem față pandemiei COVID-19, am fost surprinși de lipsa de informații disponibile medicilor și asistentelor juniori. Aceștia au apelat la surse nesigure, cu privire la modul de abordare a număr tot mai mare de pacienți. Am decis apoi să creăm un instrument care să ajute la informarea clinicienilor pe măsură ce apar noi date”, a declarat dr. Andy Stein, lector onorific clinic la Universitatea din Warwick.

Astfel, aplicația se adresează în primul rând medicilor tineri, asistenților medicali și studenților la medicină din ultimul an, deoarece ei constituie majoritatea personalului medical care lucrează cu pacienții în timpul pandemiei.
Deși nu este ținta sa principală, aplicația poate fi utilizată și ca resursă pentru publicul larg. De asemenea, este proiectată pentru uz internațional.

Aplicația include sfaturi pentru profesioniștii din domeniul sănătății care tratează pacienți cu COVID-19, inclusiv condiții de depistare cu simptome similare și diagnostice alternative, interpretarea testului de diagnostic (un test PCR ARN pentru gât și nas) și rata falsă negativă a acestuia; utilizarea antibioticelor pentru infecții secundare; și cum să fie apreciat modul în care starea pacienților se îmbunătățește după examinările inițiale.

„Coronavirusul ne-a întors secțiunile cu capul în jos, atât în ceea ce privește pacienții pe care îi vedem, dar și medicii care îi îngrijesc. În cadrul NHS, angajații medicali în toate profesiile s-a adaptat la provocare. Una dintre problemele ridicate de un focar de virus complet nou, cum ar fi acesta, este fragmentarea informațiilor, iar pentru a depăși acest lucru, am creat aplicația COVID19 Team”, a afirmat Dr. James Gill, lector onorific clinic la Warwick Medical School.

El a adăugat că „o echipă fantastică s-a implicat în crearea acestei aplicații și arată ceea ce este posibil, cu o viziune partajată, pentru a oferi informații corecte, consolidate și curate despre COVID19. În mod crucial, echipa App COVID-19 a creat un design web pentru a reduce barierele de acces. Fără logare, fără descărcări, fără funcții de plată și disponibile atât pentru pacient, cât și pentru profesioniști, de pe telefon, laptop sau desktop. ”

La rândul său, dr. Stein a adăugat: „Am fost ajutați în cercetarea și scrierea noastră pentru aplicație de o armată de studenți la medicină din ultimul an, care acționează acum ca medici juniori în toată Marea Britanie și care în mod normal, și-ar fi început cariera în august. Le suntem foarte recunoscători”

Articolul precedent”Dr. Google” are dreptate în numai o treime din cazuri – studiu
Articolul următorBătrân de 93 de ani din județul Bistriţa-Năsăud, vindecat de COVID-19