Foto: Organizația Salvați Copiii

Spitalul Grigore Alexandrescu din București a fost dotat cu aparatură performantă pentru intervenții medicale, a anunțat într-un comunicat de presă Organizația Salvați Copiii. Mai exact, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu vor avea la dispoziție un incubator performant pentru secția de Terapie Intensivă, un monitor de nerv facial și un electrocauter pentru secția ORL, în valoare totală de 67.198 de Euro.

Monitorul de nerv facial va permite spitalului să efectueze operații complexe otologice precum implantul cohlear care va ajuta copiii cu patologie de surditate. De asemenea, în afara hemoragiilor din sfera ORL care reprezintă urgențe majore, toate operațiile chirurgicale ORL necesită o hemostază riguroasă, care poate fi realizată acum cu ajutorul electrocauterului de ultimă generație primit azi de secția ORL a spitalului.

Peste 4.700 de echipamente medicale și materiale de protecție ar urma să fie donate

Până la finalul acestui an, Salvați Copiii România și-a propus dotarea altor 20 de secții de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie, cu peste 4.700 de echipamente medicale și materiale de protecție în valoare estimată de peste 400.000 de Euro.

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei. Documentul poate fi accesat din link-ul https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/media/Documente/Contract-de-sponsorizare-2020.pdf