ANT: Un băiețel de doar doi ani, în moarte cerebrală, a devenit sursa vieții pentru șase copii, a căror unică șansă este transplantul

0
266

​O nouă șansă la o viață normală pentru șase copii, după ce familia unui băiețel în vârstă de 2 ani, care a intrat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etaj, a fost de acord să doneze organele acestuia. Cei șase copii vor beneficia de transplant hepatic, renal, cardiac sau de cornee.

„Gestul impresionant al unei familii salvează viețile a 6 copii, a căror unică șansă este un transplant și aduce lumina în ochii altor doi pacienți în suferință”, transmite Agenția Națională de Transplant (ANT).

„La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, o dramă a făcut ca un băiețel de doar 2 ani să devină sursa vieții pentru alți copii, datorită gestului neprețuit făcut de părinții îndurerați. Infinita lor suferință au transformat-o în viață pentru copiii altor părinți. Este imposibil să găsești cuvintele de a mulțumi pentru gestul lor unor părinți care și-au pierdut un copil ce abia învățase să pășească în viață!”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

„Prin decizia familiei greu încercate și cu efortul echipelor medicale, șase copii se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal, cardiac și de cornee. Cu multă dăruire și profesionalism, echipa ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Delicatul lanț de la donator la receptor a fost continuat de echipele de prelevare: un efort medical fără granițe pentru salvarea de vieți. Astfel, intervenția de prelevare rinichi a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi ; echipa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” a efectuat prelevarea ficatului și a țesuturilor (cornee), iar o echipă de medici de la Deutsches Herzzentrum Berlin a prelevat cordul”, arată sursa citată.

Medicii de la Spitalului Clinic „Dr.C.I Parhon” din Iași vor aduce din nou bucuria de a trăi pentru doi micuți pacienți a căror unică șansă la viață este un transplant renal.

Cele două intervenții de transplant cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Agenția Națională de Transplant precizează că, deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil atât de mic pentru cord și ficat, organele se vor transplanta în cadrul centrului de la Berlin pentru cord și centrului de la Hannover pentru ficat, salvând astfel viața a doi copii suferinzi.

„Viaţa este un dar inestimabil, un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. Transmitem sincere condoleanțe familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă și îi mulțumim din suflet pentru gestul plin de iubire și umanitate. Sperăm că vor găsi o mică mângâiere la gândul că îngerașul lor a salvat alte vieți. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță”, este mesajul reprezentanților Agenției Naționale de Transplant.

Articolul precedentStudiu: Infectările succesive cu două subvariante diferite Omicron ale noului coronavirus sunt posibile, dar rare
Articolul următorUE își deschide frontierele pentru toți călătorii vaccinați anti-COVID cu unul dintre serurile aprobate de OMS