ANT: În anul 2023 a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti

0
213

sursa foto: ANT

Cinci transplanturi de cord au fost efectuate anul acesta în cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT).

„În anul 2023 a continuat cu succes activitatea de transplant de cord a echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF ”Carol Davila” din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, efectuându-se 5 transplanturi în acest an (9 de la reluarea acestei activități la SCUB, în anul 2022)”, scrie ANT, pe pagina de Facebook.

Potrivit ANT, operațiile de prelevare şi transplant cardiac au fost realizate de Prof. Univ. Dr. Habil. Horaţiu Moldovan, împreună cu echipa de chirurgi din acest centru de transplant: Dr. Cristian Voica, Dr. Silvia Preda, Dr. Marian Broasca, Dr. Irina Dobra, Dr. Robert Tiganasu, Dr. Sorin Mitroi, Dr. Alexandru Zaman.

„Echipa de anestezişti este condusă de Dr. Mihai Cacoveanu, iar managementul cardiologic al receptorilor (pre- si posttransplant), precum şi monitorizarea ecocardiografică transesofagiană perioperatorie au fost efectuate de medici cardiologi Dr. Claudia Nica si Dr. Andrada Guta. Echipa de suport a circulației extracorporale şi protecţiei cordului transplantat au fost asigurate de asistentele Cristina Condrache și Giuliana Chirilă, coordonate de Victor Pavel, iar asistentele instrumentare Mihaela Busila si Florenta Bibiloiu au sprijinit cu profesionalism buna desfăşurarea în condiţii de siguranţă a intervenţiilor de prelevare şi transplant”, potrivit ANT.

„Mulţumim întregii echipe pentru profesionalismul cu care îşi desfăşoară activitatea”, a mai transmis ANT.

Articolul precedentFederația Sanitas: Numai o parte din angajaţii din DSP-uri, şi anume funcţionarii publici, vor beneficia de majorare salarială
Articolul următorDaruri de Crăciun de la Voluntarii Crucii Roșii Române