ANMCS: Cum dovedesc unitățile sanitare condiția “Acreditat sau Înscris în procesul de acreditare”

0
44

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a publicat detalii despre modalitatea de dovedire a condiției “ACREDITAT SAU ÎNSCRIS ÎN PROCESUL DE ACREDITARE”, cerință legală în vederea contractării serviciilor cu Casele de Asigurări de Sănătate.

În informarea ANMCS sunt prezentate etapele pe care trebuie să le urmeze Spitalele și Unitățile de Dializă, precum și Unitățile din Ambulatoriu pentru accesarea platformei CAPESARO, pusă la dispoziție de Autoritate, documentele care trebuie încărcate pe platformă pentru a putea obține Adeverința de înscriere în procesul de acreditare, în cazut spitalelor și unităților de dializă, respectiv Certificatul de înscriere în procesul de acreditare, în cazul unităților din ambulatoriu.

ANMCS mai precizează că, în cazul spitalelor și unităților de dializă, pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 215 alin. 2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, unitățile sanitare al căror certificat de acreditare îi încetează valabilitatea în mai puțin de 9 luni de la data solicitării finanțării din fonduri publice, trebuie să prezinte alăturat acestuia și Adeverința de înscriere în procesul de acreditare. Documentul nu este obligatoriu pentru unitățile sanitare al căror certificat de acreditare are o valabilitate mai mare de 9 luni de la data solicitării finanțării din fonduri publice.

Ad in title
Articolul precedentIohannis: Relaxăm cât mai mult restricţiile, însă acum răspunderea revine fiecărui român
Articolul următorOMS, despre coronavirus: Omenirea, nevoită să trăiască mult timp cu această infecţie