Andrei Baciu (MS): Unul din trei români moare de o patologie cardiovasculară

0
258

România înregistrează de două ori mai multe decese cauzate de infarct şi o patologie de trei ori mai crescută a bolilor cardiovasculare faţă de ce se întâmplă la nivel european, a declarat, marți, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat a subliniat că sunt necesare „acțiuni concentrate cu un focus special pe pacient și pe educație”.

„Acest domeniu al prevenţiei, pornind de la o informare corectă, de la educaţie corectă, este singurul care poate nu a fost acoperit în ceea ce priveşte patologiile cardiovasculare. Nu numai că unul din trei români moare de o patologie cardiovasculară, ci şi faptul că în România avem de două ori mai multe decese cauzate de infarct şi o patologie de trei ori mai crescută a bolilor cardiovasculare faţă de ce se întâmplă la nivel european”, a spus Andrei Baciu, la Parlament, cu prilejul mesei rotunde „Bolile Cardiovasculare şi Diabetul Tip2”.

„Este important ca prevenția să aibă un rol decisiv, nu doar la nivel de prevenție secundară și prevenție terțiară, ci și din capul locului să știm care sunt factorii de risc și, pe măsură ce aceștia apar, noi să îi putem identifica, să avem toate informațiile necesare și să luăm cele mai bune decizii medicale”, a adăugat secretarul de stat.

 

Articolul precedentCojan (CNAS): S-au făcut paşi importanţi în sistemul de sănătate în legătură cu managementul diabetului zaharat şi al bolilor cardiovasculare
Articolul următorStatistică îngrijorătoare în mediul rural: Peste 70% dintre persoanele testate în cadrul caravanei „Sănătatea vine la tine” erau obeze sau supraponderale